ssossossosso

Forums

Covering OroCRM topics, including community updates and company announcements.  Subscribe

This topic contains 7 replies, has 2 voices, and was last updated by  max101 3 years, 6 months ago.

  • Creator
    Topic
  • #3438

    max101
    Participant

    Hi All,

    I seem to be having a issue with the installer I am running a VPS with Ubuntu 13 Lamp stack, php 5.5 the initial install.php I get all green and yellow on NodeJS.

    I have followed the install instructions but just keep hitting a wall, if I run app_dev.php it loads the install.php page again, if I run the console install it gives PHP Warning: date_default_timezone_get(): but it is set and the web install is green. please any help would be great.

    Thx Max

Viewing 7 replies - 1 through 7 (of 7 total)
  • Author
    Replies
  • #3439

    max101
    Participant

    Ok figure the console issue out on ubuntu you have a php.ini in your cli folder etc/php5/cli

    #3445

    max101
    Participant

    Ok as I said before, the console install seems OK but it stops on the database setup with error “Access denied using password: NO” I have setup my app/config/parameters.yml with all the database info but still keeps exiting there with error:255.

    Any help will be great.

    #3446
    Dima Soroka
    Dima Soroka
    Oro Core

    Are you able to connect to your DB with mysql command line client using same credentials?

    #3449

    max101
    Participant

    Hi Dima,

    I am yes, here is the full error its as if my app/config/parameters.yml has no db details but it does:

    Setting up database.
    Clear config cache
    Done
    Clear extend cache folder
    Done
    Dropping database schema…

    [PDOException]
    SQLSTATE[28000] [1045] Access denied for user ‘root’@’localhost’ (using password: NO)

    doctrine:schema:drop [–dump-sql] [–force] [–full-database] [–em[=”…”]]

    [RuntimeException]
    The command terminated with an exit code: 255.

    #3453

    max101
    Participant

    So with a bit of frustration I tried creating the cache with this command “php app/console cache:clear –env=prod” and nothing so same error I saw somewhere that it may be a password issue invalid character so gave it a try change the password to one with out any funny symbols then ran the “php app/console cache:clear –env=prod” and there we go it now can install the db but now stuck on the next issue it is exiting with the following issue

    Running code optimizer

    [RuntimeException]
    sh: 1: node: not found

    oro:requirejs:build

    The command terminated with an exit code: 1.

    #3454
    Dima Soroka
    Dima Soroka
    Oro Core

    For JavaScript optimization you need to install node JS.

    #3456

    max101
    Participant

    Ahh Ok, I ran the “php app/console cache:clear –env=prod” and I am up and running. thx for the reply.

Viewing 7 replies - 1 through 7 (of 7 total)

You must be logged in to reply to this topic.